Prehrana

KBC Rijeka: Predstavljene Bolničke prehrambene smjernice

Objavljeno 13.02.2022.

KBC Rijeka

Ovogodišnji Svjetski dan bolesnika KBC Rijeka je obilježio izdavanjem tiskanog i e-izdanja Bolničkih prehrambenih smjernica koje je u cilju edukacije o važnosti pravilne prehrane za prevenciju i liječenje mnogih bolesti izradila Služba za bolničku prehranu i dijetetiku KBC Rijeka.
KBC Rijeka: Predstavljene Bolničke prehrambene smjernice
 

Bolničke prehrambene smjernice sadrže praktične upute o planiranju prehrane i sastavljanju jelovnika u skladu sa stručnim i znanstvenim spoznajama na području kliničke prehrane i dijetoterapije.

Kod 25 različitih zdravstvenih stanja s primjerima jelovnika smjernice mogu poslužiti kao ideja za formiranje vlastitog plana prehrane te potaknuti pacijente na promjenu prehrambenih navika.

Autori tekstova u knjizi su dr. sc. Ivica Vrdoljak, mag. nutr. Marina Kozina Loje, mag. nutr. Karla Ferk i mag. nutr. Katarina Šanko, dok je glavni urednik knjige dr. Ivica Vrdoljak.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.