Žensko zdravlje

Prirodna svjetlost popravlja raspoloženje

Objavljeno 30.08.2022.

HealthDay

Čileanski znanstvenici sa sveučilišta u Santiagu su povezali veću prisutnost prirodne svjetlosti u stambenom prostoru s poboljšanjem raspoloženja.
Prirodna svjetlost popravlja raspoloženje
 

Rezultati studije se temelje na virtualnom eksperimentu sa 750 ispitanika i 25 trodimenzionalnih arhitektonskih simulacija.

Svaka simulacija je imala različitu količinu prirodne svjetlosti, a sudionici su ocjenjivali utjecaj prostora na svoje raspoloženje.

Najsretniji su bili ispitanici koji su "dobili" najviše prirodne svjetlosti, a povećanjem izloženosti svjetlosti se proporcionalno povećavao i njihov osjećaj sreće.

Uočena veza je bila izraženija kod žena, osobito mlađih od 30 godina, piše stručni časopis Building and Environment.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.