Žensko zdravlje

Nismo same: Održana "zdrava kava s doktorima"

Objavljeno 23.11.2022.

Nismo same

Udruga Nismo same je 21.11. održala svoju inicijativu "zdrave kave s doktorima" koja je, uz vrhunske liječnike i stručnjake, okupila stotinjak sudionika.
Nismo same: Održana "zdrava kava s doktorima"
 

Tom prigodom su prisutne žene imale priliku saznati sve informacije o prevenciji malignih bolesti, dobiti savjete i podršku te postaviti brojna pitanja koja ih muče ili na koja nemaju odgovor.

Posebnost projekta je to što se ova druženja organiziraju izvan zdravstvenih institucija, a sve kako bi kroz prijateljski razgovor omogućili bolju komunikaciju i razumijevanje između liječnika i pacijenata.

Inicijativa "zdrava kava s doktorima" udruge Nismo same namijenjena je svim ženama, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, i njihovim obiteljima kako bi kroz neformalno druženje s liječnicima dobili odgovore na sva pitanja vezana za preventivne preglede i suživot s rakom.

Na ovoj "zdravoj kavi" u Zagrebu se okupilo stotinjak sudionika koji su u društvu liječnika razgovarali o ključnim zdravstvenim temama poput preventivnih pregleda, simptoma i rizika od obolijevanja pa sve do psihološke podrške i korisnih savjeta oko prehrane i suplemenata.

Jedna od tema je bio i zastarjeli zdravstveni sustav koji stvara jaz između liječnika i pacijentica te time otežava kvalitetno liječenje.

Sa zainteresiranim ženama, njihovim obiteljima i građanima razgovarali su vrhunski liječnici i stručnjaci: prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb, Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predstojnica Odjela za patologiju i citologiju Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, dr. sc. Marija Skoko, dr. med., spec. transf. med., Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, Gordan Crvenković, dr. med., spec. ginekologije i porodništva, Maja Vukoja, dr. med. spec. psihijatar, Dnevna bolnica za afektivne poremećaje Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb i Ivona Poljak, psihologinja, Klinika za onkologiju KBC-a Zagreb.

"Zdrava kava s doktorima" se provodi u 15 gradova diljem Hrvatske u sklopu EU projekta "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama".

Druženja su do sada održana u osam gradova Hrvatske, a okupila su više od 400 sudionika.

Projekt "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama" u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od oko pola milijuna kuna.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.