Žensko zdravlje

Nova ginekološka sala u KB Sveti Duh

Objavljeno 24.11.2022.

Grad Zagreb

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh je otvorena nova ginekološka operacijska sala namijenjena u prvom redu minimalno invazivnoj kirurgiji.
Nova ginekološka sala u KB Sveti Duh
 

U novoj sali će se raditi i dijagnostičko-terapijski te kirurški postupci, uključujući i pobačaje koji su od listopada na zahtjev dostupni u toj bolnici.

U opremanje nove sale utrošeno je pet milijuna kuna.

Sala je opremljena najmodernijom laparoskopskom opremom za minimalno invazivnu kirurgiju.

Liječnik vidi operativno polje kroz optičke instrumente, a iznimno dobra vizualizacija omogućuje precizno operiranje te su sve komande objedinjene na jednom mjestu.

Novu salu financijskim sredstvima poduprli su Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, a dio sredstava namaknula je i sama bolnica.

Sala se nalazi u staroj bolničkoj zgradi, u prostoru koji je potpuno preuređen, uključujući zidove i instalacije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.