Prehrana

Mediteranska prehrana za zdravije spermije

Objavljeno 20.12.2022.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Australiji sugerira kako muškarci koji preferiraju mediteranski način prehrane imaju u prosjeku zdravije spermije.
Mediteranska prehrana za zdravije spermije
 

Mediteransku prehranu karakterizira visok udio voća, povrća, cjelovitih žitarica, maslinovog ulja, orašastih plodova i ribe.

Ranije studije su već povezale ovakvu prehranu s pozitivnim utjecajem na zdravlje srca i mozga te smanjenjem rizika za dijabetes i neke tipove raka.

Novi nalazi znanstvenika s Monash University u Melbourneu pokazuju kako mediteranska prehrana reducira upalne procese u organizmu te tako pozitivno utječe na plodnost muškaraca.

Pri tome ključnu ulogu imaju mononezasićene masti, flavonoidi, polifenoli te vitamini C i E, piše stručni časopis Nutrients.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.