Prehrana

Objavljen priručnik "Prehrana i dijaliza"

Objavljeno 29.12.2022.

KBC Split

S obzirom na to da je prehrana sastavni dio liječenja bolesnika s kroničnom bubrežnom bolesti te je njihova nutritivna terapija vrlo kompleksna, česta su pitanja bolesnika što smiju jesti te kako uskladiti prehranu sa svojom bolešću.
Objavljen priručnik "Prehrana i dijaliza"
 

Takvi bolesnici često imaju pridružene bolesti kao što su šećerna bolest, arterijska hipertenzija, hiperlipidemija, što dodatno predstavlja brojne izazove u planiranju prehrane, a iskazuje i neminovnu potrebu za multidiciplinarnim liječenjem i individualnim pristupom.

Upravo ovim priručnikom, autorice izv. prof. dr. sc. prim. Josipa Radić i Dora Bučan Nenadić, mag.nutr., žele bolesnicima olakšati liječenje, povećati kvalitetu života.

Priručnik je koncipiran da na jednostavan i bolesnicima razumljiv način približi sve važne informacije vezane uz nutritivnu terapiju bolesnika liječenih dijalizom.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.