Prehrana

Zdrava hrana za sretniju djecu

Objavljeno 10.01.2023.

Reuters

Britanski znanstvenici s University of East Anglia su proveli istraživanje po kojem je mentalno zdravlje djeteta snažno povezano s vrstom hrane koju svakodnevno konzumira.
Zdrava hrana za sretniju djecu
 

Novi nalazi su još jednom potvrdili važnu ulogu zdrave prehrane od prvih godina života.

Mentalno zdravlje starije školske djece posebno se poboljšava konzumacijom dobrog doručka i ručka, kao i svakodnevnim unosom voća i povrća, pokazuju podaci prikupljeni od oko 9000 malih ispitanika.

U testiranju su istraživači ispitivali djecu o prehrambenim navikama, a proučili su i čimbenike poput osjećaja radosti, sposobnosti opuštanja i odnosa s drugim ljudima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.