Žensko zdravlje

Javnozdravstvena akcija "17. dan mimoza"

Objavljeno 26.01.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Prvi mjesec u godini već je tradicionalno poznat kao mjesec borbe protiv raka vrata maternice.
Javnozdravstvena akcija "17. dan mimoza"
 

U Europskom tjednu prevencije raka vrata maternice 2024., u suorganizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a uz podršku Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti, u interakciji s građanima, uz podjelu informativnih materijala i cvijeta mimoze te prikupljanjem donacija kojima se pomaže rad Hrvatske lige protiv raka, u subotu, 27. siječnja 2024., u vremenu od 10.00 do 14.00 sati na Trgu Petra Preradovića održat će se javnozdravstvena akcija "Dan mimoza 2024".

Cilj je ovim događajem podići svijest javnosti, a posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi se zahvaljujući preventivnim mjerama smanjila smrtnost od ove zloćudne bolesti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.