Žensko zdravlje

Udruga Nismo same: Nove aktivnosti

Objavljeno 08.03.2024.

Udruga Nismo same

Udruga Nismo same je obilježila sedam godina rada i predstavila dva nove aktivnosti.
Udruga Nismo same: Nove aktivnosti
 

Projekt "Niste sami - u spomen mami" pružit će podršku djeci umrlih onkoloških pacijentica, a unutar njega će se osnovati posebni fond koji će brinuti o dobrobiti te djece i omogućiti im kvalitetnije i sadržajnije odrastanje.

Najavljen je i nastavak projekta "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama" koji se, zbog fizičke izoliranosti otoka, a s ciljem daljnjeg informiranja zajednice, proširuje na hrvatske otoke Ugljan, Cres, Korčulu i druge.

Udruga Nismo same poznata je po kontinuiranom razvoju novih inicijativa, a u samo sedam godina rada osmislile su brojne projekte s ciljem stvaranja bolje budućnosti za onkološke pacijentice.

Njihov najpoznatiji projekt je "Nisi sama - ideš s nama!" za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije.

Udruga je do sada osigurala više od 29.000 besplatnih taksi vožnji za 885 korisnica u ukupnoj vrijednosti od 257.800 eura.

Kroz EU projekt "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama" Udruga je provela inicijativu "zdrava kava s doktorima" u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima.

Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika.

Također, u travnju 2023. godine Udruga je otvorila svoju prvu izložbu "Ja sam snaga" nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, s ciljem destigmatizacije onkoloških pacijentica kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s gubitkom kose tijekom procesa liječenja.

Udruga provodi i druge projekte kao što su "Nisi sama - pitaj bez srama", "U listopadu nosimo roza", "Book club", a do sada su organizirale 17. humanitarnih akcija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.