Žensko zdravlje

Virus kao pomoć u liječenju raka dojke

Objavljeno 13.04.2009.

Yahoo

Istraživanje kanadskih znanstvenika pokazuje kako uobičajeni bezopasni virus može biti upotrijebljen pri uništavanju tzv. matičnih stanica raka dojke.
Virus kao pomoć u liječenju raka dojke
 

Istraživači s Dalhousie Medical School su utvrdili da je reovirus učinkovit u borbi protiv tzv. matičnih stanica koje kontinuirano proizvode nove stanice karcinoma te čak i u relativno malom broju mogu agresivno formirati tumore.

Ovakve matične stanice su uz to otporne na liječenje kemoterapijom i zračenjem, dodaju znanstvenici.

Testiranja provedena na svježim uzorcima tkiva podrijetlom od ispitanica s rakom dojke pokazuju i da reovirus uz uništenje stanica karcinoma može dodatno stimulirati dio imunološkog sustava organizma specijaliziranog za borbu protiv malignih bolesti, objavio je znanstveni časopis Molecular Therapy.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.