Prehrana

Bademi za jači imunitet

Objavljeno 08.06.2009.

Reuters

Laboratorijska testiranja provedena u Velikoj Britaniji pokazuju kako bademi mogu ojačati imunološki sustav organizma te reducirati upalne procese.
Bademi za jači imunitet
 

Istraživači iz Institute of Food Research vjeruju da bademi mogu imati značajan učinak u tretiranju niza zaraznih i kroničnih bolesti.

U njihovoj studiji su bademi doveli do izlučivanja spojeva povezanih s imunološkom reakcijom unutar stanica, bez obzira na to jesu li stanice bile inficirane virusom herpesa.

Pod utjecajem ekstrakata badema je došlo do značajnog slabljenja replikacije virusa HSV-2 što sugerira kako je riječ o dosad nepoznatim antivirusnim agensima, dodaju znanstvenici.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.