Prehrana

Unos tekućine za lakšu kontrolu tjelesne mase

Objavljeno 22.06.2009.

BBC

Stručnjaci iz British Nutrition Foundation (BNF) su objavili kako konzumacija hrane koja sadrži visoku razinu vode može biti ključna za smanjenje tjelesne mase.
Unos tekućine za lakšu kontrolu tjelesne mase
 

Po njihovim riječima, jela s visokim udjelom vode, uključujući tjesteninu i rižu koje lako apsorbiraju tekućinu, kao i juhe i variva, omogućuju duže zadržavanje osjećaja sitosti.

Ipak, novo istraživanje je pokazalo kako ovakav učinak nije moguće postići jednostavno ispijajući čašu vode uz obrok - tekućina mora biti sastavni dio hrane koja se konzumira.

Stručnjaci savjetuju i dodavanje što veće količine povrća obroku jer ono uz vodu sadrži i vlakna koja uz postizanje osjećaja sitosti sa sobom ne nose i veliki broj kalorija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.