Prehrana

Omega-3 masne kiseline za bolje raspoloženje

Objavljeno 01.08.2009.

BBC

Konzumacija ribe i plodova mora bogatih omega-3 masnim kiselinama može pomoći trudnicama pogođenima depresijom, objavili su britanski znanstvenici.
Omega-3 masne kiseline za bolje raspoloženje
 

Istraživači s University of Bristol su pratili 9960 trudnica, a njihove rezultate je objavio znanstveni časopis Epidemiology.

Pokazalo se kako je tjedni unos 1,5 grama omega-3 masnih kiselina iz ribe i plodova mora (ekvivalent za 3 ili više takvih obroka) povezan s 50% manjim rizikom za prisutnost simptoma depresije u 32. tjednu trudnoće.

Depresija u trudnoći šteti i majci i djetetu, dodaju istraživači, no pozivaju na oprez zbog postojećih preporuka o ograničavanju konzumacije nekih vrsta ribe koje mogu sadržavati visoku razinu žive.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.