Žensko zdravlje

Pretilost smanjuje plodnost mladih žena

Objavljeno 19.10.2009.

Yahoo

Žene koje su bile pretile prije 18. godine života imaju veći rizik za neplodnost, objavili su američki znanstvenici u stručnom časopisu Fertility and Sterility.
Pretilost smanjuje plodnost mladih žena
 

Uz to, pretile mlade žene imaju manje izgleda za začeće nego žene koje su postale pretile u kasnijoj dobi, dodaju istraživači nakon analize podataka za 1538 pacijentica koje su se podvrgnule barijatrijskim operativnim zahvatima za smanjenje prevelike tjelesne mase.

Znanstvenici napominju kako su postizanjem manje tjelesne mase nakon operacije rasli izgledi za trudnoću kod ispitanica.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(34)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.