Žensko zdravlje

Čaj kao prevencija za rak endometrija?

Objavljeno 10.01.2010.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Kini sugerira kako redovita konzumacija čaja bogatog antioksidansima može smanjiti izglede za obolijevanje od raka endometrija.
Čaj kao prevencija za rak endometrija?
 

Analiza rezultata 7 ranijih znanstvenih radova je pokazala kako dnevna konzumacija najmanje 2 šalice čaja može rizik obolijevanja od ovog oblika raka smanjiti za prosječno 25%.

American Journal of Obstetrics and Gynecology je objavio kako se u prevenciji zeleni čaj pokazao učinkovitijim od crnog.

Neke ranije studije provedene na životinjama su pokazale kako antioksidansi iz skupine polifenola mogu dovesti do smanjenja tumora.

Prema dostupnim podacima, rak endometrija je četvrti najčešći oblik karcinoma među ženama u razvijenim zemljama.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.