Prehrana

Previše soli u prehrani povećava rizik za rak želuca

Objavljeno 26.03.2010.

Reuters

Istraživanje južnokorejskih znanstvenika je pokazalo kako hrana koja sadrži visoki udio soli može za 10% povećati izglede za obolijevanje od raka želuca.
Previše soli u prehrani povećava rizik za rak želuca
 

American Journal of Clinical Nutrition piše kako u studiji nije utvrđeno na koji način je sol povezana s ovim oblikom karcinoma.

Novi se rezultati temelje na podacima za 2,2 milijuna ispitanika u dobi između 30 i 80 godina koji su praćeni prosječno 7 godina.

Brojna ranija istraživanja su već ukazala na povezanost između pretjeranog unosa soli i povećanog rizika za razvoj bolesti srca.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.