Žensko zdravlje

Stanice tumora u krvi utječu na uspjeh liječenja

Objavljeno 14.06.2010.

Yahoo

Broj stanica tumora koje cirkuliraju krvotokom pacijentica s metastaziranim rakom dojke direktno utječe na njihove izglede za preživljavanje, objavili su znanstvenici s University of Texas.
Stanice tumora u krvi utječu na uspjeh liječenja
 

Ove cirkulirajuće stanice tumora su prisutne kod 50% do 80% žena s rakom dojke koji se proširio organizmom.

Novi podaci prikupljeni od 516 pacijentica ukazuju na linearnu povezanost broja ovih stanica i rizika za smrt.

Primjerice, 40 cirkulirajućih stanica tumora na uzorku od 7,5 mililitara krvi je udvostručavalo rizik za smrt u roku od godinu dana, u odnosu na pacijentice koje u uzorku iste veličine nisu imale nijednu ovakvu stanicu tumora.

Istraživači vjeruju da će njihovi rezultati pomoći pri određivanju individualiziranih terapija za metastazirani rak dojke.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.