Prehrana

Jaja ne povećavaju rizik za dijabetes

Objavljeno 18.06.2010.

Yahoo

Redovita konzumacija jaja ne dovodi do povećavanja izgleda za razvoj dijabetesa tipa 2, objavili su znanstvenici s Harvarda.
Jaja ne povećavaju rizik za dijabetes
 

Neke ranije studije su ukazale ne veći rizik za dijabetes tipa 2 kod ljudi koji često jedu jaja.

U 11-godišnjem istraživanju je sudjelovalo gotovo 4000 ispitanika starijih od 65 godina koji su jaja jeli povremeno ili svakodnevno.

American Journal of Clinical Nutrition piše kako je poznato da su jaja ključni izvor kolesterola, no istovremeno sadrže i niz korisnih hranjivih tvari.

U novoj studiji nije otkrivena nikakva poveznica konzumacije jaja i ukupnog unosa kolesterola s razvojem dijabetesa tipa 2.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.