Prehrana

Alergije na hranu mogu potaknuti zdraviju prehranu

Objavljeno 01.02.2011.

Yahoo

Istraživanje provedeno u SAD je pokazalo kako ograničenja u prehrani prouzročena alergijama mogu olakšati izbjegavanje hrane koja se i inače ne preporučuje zbog općenito štetnog utjecaja na zdravlje.
Alergije na hranu mogu potaknuti zdraviju prehranu
 

Primjerice, osobe alergične na jaja će biti prisiljene odreći se namirnica s visokim udjelom masti.

Slično je i s prerađevinama koje bi mogle sadržavati i najmanji udio jaja.

Utvrđeno je i kako osobe pogođene celijakalijom koje ne toleriraju gluten zbog toga najčešće povećavaju konzumaciju voća i povrća.

Prema nekim procjenama, alergije na hranu pogađaju 15 do 30% populacije.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.