Žensko zdravlje

Posljedice visokog tlaka u trudnoći

Objavljeno 20.11.2019.

HealthDay

Prisutnost povišenog krvnog tlaka u trudnoći je povezana s povećanjem rizika za bolesti srca u sljedećih sedam godina, pokazuje istraživanje objavljeno u Journal of the American College of Cardiology.
Posljedice visokog tlaka u trudnoći
 

Prema podacima prikupljenima od oko 220000 ispitanica, previsoki krvni tlak tijekom trudnoće je bio povezan s peterostruko većim rizikom za kroničnu hipertenziju.

Kod ovih ispitanica je zabilježen i veći rizik za koronarnu bolest srca i zatajivanje srca, dodaju istraživači iz Massachusetts General Hospital u Bostonu.

Uočeno povećanje rizika je bilo moguće smanjiti većom učestalošću tjelesne aktivnosti, izbjegavanjem pušenja, usvajanjem zdravijeg načina prehrane te boljom kontrolom tjelesne mase.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.