Prehrana

Prehrana može smanjiti rizik za Alzheimerovu bolest

Objavljeno 31.01.2020.

HealthDay

Osobe starije dobi koje redovitu konzumiraju antioksidanse flavonole imaju do 48% manji rizik za Alzheimerovu bolest, sugerira istraživanje provedeno na Rush University u Chicagu.
Prehrana može smanjiti rizik za Alzheimerovu bolest
 

Ovi antioksidansi u prisutni u nizu vrsta voća i povrća, a osobito u kelju, špinatu, brokuli i jabukama.

Novi podaci objavljeni u znanstvenom časopisu Neurology su dobiveni praćenjem 921 osobe u razdoblju od šest godina.

Na početku promatranog razdoblja su sudionici istraživanja bili prosječne dobi više od 80 godina.

Raniji eksperimenti provedeni na životinjama su već pokazali kako flavonoli pozitivno utječu na mozak.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.