Prehrana

Voće i povrće u prevenciji dijabetesa tipa 2

Objavljeno 10.07.2020.

HealthDay

Redovita konzumacija voća i povrća je u istraživanju britanskih znanstvenika povezana s do 50% manjim rizikom obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
Voće i povrće u prevenciji dijabetesa tipa 2
 

Nalazi istraživača s University of Cambridge prikupljeni u osam europskih zemalja pokazuju kako sličan učinak ima i unos cjelovitih žitarica.

Sveukupno je u studiji sudjelovalo 9700 pacijenata s dijabetesom tipa 2 i 13600 zdravih osoba iz kontrolne skupine.

Kako piše British Medical Journal, najizraženije smanjenje rizika za dijabetes tipa 2 je uočeno kod osoba koje su najčešće konzumirale voće, povrće i cjelovite žitarice.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.