Žensko zdravlje

SVE za NJU: Portal za pomoć bolesnicima

Objavljeno 04.02.2021.

SVE za NJU

Udruga SVE za NJU predstavila je portal psihoonkologija.hr na kojemu onkološki bolesnici mogu pronaći stručnu psihološku pomoć i cjelovit nacionalni adresar besplatnih stručnih savjetovališta u zdravstvenom sustavu i udrugama.
SVE za NJU: Portal za pomoć bolesnicima
 

Zasad je u adresaru 13 savjetovališta u kojima rade psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti. Uz samo nekoliko klikova, bolesnik može pronaći najbliže savjetovalište, te dobiti informaciju o dostupnim stručnjacima, načinu predbilježbe, radnom vremenu, potrebi za uputnicom, ili primjerice, mogućnosti telefonskog savjetovanja.

Istaknuli su kako šest od deset pacijenata treba barem inicijalnu psihološku podršku, trećina treba kontinuiranu podršku i praćenje, a psihološku pomoć potrebno je osigurati i članovima obitelji i njegovateljima.

Iako se u Hrvatskoj zadnjih godina puno više govori o psihološkoj podršci, mnogi bolesnici, a niti zdravstveni radnici, ne znaju gdje je mogu dobiti.

Portal je otvoren u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, radi pružanja podrške, informiranja i osnaživanja onkoloških bolesnika, ali i okupljanja svih udruga i zdravstvenih ustanova u adresaru besplatnih stručnih savjetovališta.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.