Žensko zdravlje

Javnozdravstvena akcija "To nisu samo ženske stvari"

Objavljeno 05.06.2022.

SVE za NJU

Na zagrebačkom Bundeku je u subotu održana javnozdravstvena akcija "To nisu samo ženske stvari" kojom udruga SVE za NJU skreće pozornost na važnost prevencije i pravovremenog uočavanja simptoma raka jajnika.
Javnozdravstvena akcija "To nisu samo ženske stvari"
 

Akcija je provedena petu godinu zaredom uz potporu Europske koalicije za borbu protiv raka jajnika, čiji je Udruga član.

Cilj akcije je potaknuti žene na redovite kontrolne preglede, zdraviji način života i tjelovježbu te naglasiti važnost podrške oboljelima.

Rak jajnika najsmrtonosniji je ginekološki rak.

Prema objavljenim podacima Registra za rak za 2019., od raka godišnje oboli 485 žena, odnosno 4% svih žena novooboljelih od raka, a umru 352 žene.

Devet od deset žena prije dijagnoze ima više simptoma koji mogu ukazivati na rak jajnika, ali nisu prepoznati te više od 60% oboljelih žena bez obzira na simptome ne pomisli na rak jajnika.

Rano otkrivanje je i dalje ključno za dobre ishode liječenja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.