Prehrana

Tjedan školskog doručka

Objavljeno 17.10.2023.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo u razdoblju od 16. do 20. listopada obilježava se četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka.
Tjedan školskog doručka
 

Tjedan školskog doručka pokrenut je s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Škole će u Tjednu školskog doručka putem zabavnih aktivnosti podsjetiti na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika od rane dobi.

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka.

Povodom toga se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka.

Ovog tjedna, od 16. do 20. listopada 2023. godine, učenici diljem zemlje rješavat će tajne Zagonetnog jelovnika u sklopu obilježavanja četvrtog nacionalnog Tjedna školskog doručka.

Kroz posebne aktivnosti, zadatke, jelovnike i dekoracije, ovogodišnja proslava Tjedna školskog doručka promicat će mnoge prednosti hranjivih školskih doručaka dostupnih učenicima diljem zemlje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.